Krabičky po 10 ks tradičních, opakovaně plnitelných, sifonových bombiček s náplní 8 g potravinářského oxidu uhličitého (CO2) byly v oběhu léta a není výjimkou se s těmi letitými setkat dodnes. Plnění probíhalo výměnným systémem, kdy zákazník vyměnil prázdné bombičky za plné s doplatkem za plnění. Prakticky totožným systémem fungovala směna i v případě univerzálních šlehačkových bombiček s obsahem oxidu dusného (N2O), které využívaly výrobníky smetany a šlehačky.
Sifon: domácí sodovka plná bublinek
Sifonová láhev pro výrobu sodovky byla bez bombiček prakticky k ničemu
Pouze s pomocí správně naplněných bombiček se nám podařilo dosáhnout kýžené bublinkové vody. Když se přidala ovocná šťáva, byla domácí limonáda téměř k nerozeznání od průmyslově vyráběné. Sifonová láhev nesměla na konferenčním stolku chybět. A to v zasedačkách firem nebo úřadů, ale ani doma. Zařízení pro výrobu sodovky (vody obohacené oxidem uhličitým) existuje v různých podobách i dnes.
[:google:]
Retro kousky patří mezi významné designové prvky a vrací se do českých domácností, takže na bazarech jsou hitem. Snad nejběžnější byla opletená podlouhlá sifonová láhev stříbrné barvy, která byla natolik nadčasová, že dnes zažívá úspěšný návrat. Oblíbená byla také její předchůdkyně. Kulatá láhev, která se vyráběla ve více barvách, a to jako například zelená nebo modrá.
Šlehačka jak z cukrárny
Ruční šlehače jsou rizikové, že šlehačku přešleháte. Zato nerezová láhev na bombičky je poměrně bezpečná s uspokojivým výsledkem. Stačí jen nalít do láhve šlehačku, uzavřít je a do hlavice zasunout bombičku a našleháte v ní až 0,5 litru šlehačky. Věděli jste, že Vám šlehačka vyrobená pomocí plynu N2O vydrží čerstvá v ledničce i více než týden? Teda když by ji nikdo dříve nesnědl. Důvodem také bylo častější domácí pečení, a proto šlehačková láhev byla součástí běžné výbavy každé domácnosti.
Výrobky, které z módy asi nikdy nevyjdou.Měly je naše babičky, mámy a můžeme říci, že se prakticky nezměnily.